Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Jumbo wint duurzaamheidsprijs met statiegeld

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Jumbo wint duurzaamheidsprijs met statiegeld

Woensdag 7 september 2011 - Het initiatief van de Jumbo-supermarkt in Eerbeek om zwerfafval in de omgeving te bestrijden door statiegeld te geven op blikjes en kleine plastic flesjes, heeft de derde prijs gewonnen op Duurzame Dinsdag, dat gisteren op het Binnenhof plaatsvond.

Op deze eerste dinsdag van september werd aan het Kabinet getoond hoeveel duurzame initiatieven er leven in de samenleving. Het Kabinet ontving tevens een aanbeveling op basis van deze initiatieven. De jury was erg te spreken over het idee van de Jumbo uit Eerbeek. Concreet houdt de actie in dat klanten voor elk ingeleverde blikje en flesje een milieubonus van vijf cent krijgen, welke te besteden is in de winkel. Op deze wijze wordt voorkomen dat deze niet-statiegeldproducten als zwerfafval op straat belanden. De jury vindt deze aanpak een vorm van gedurfd ondernemerschap. “Tegen de stroom in handelen en zelfredzaamheid wordt beloond”, aldus de jury.

Het brein achter de inzameling is René Hissink, operationeel directeur van flessenautomatenleverancier Tomra Systems. “Ik zie de prijs als een bevestiging dat je met een positieve benadering de blikjes en flesjes uit het zwerfafval kunt bestrijden. In drie maanden tijd zijn er 120.000 verpakkingen ingezameld, waarvan een zeer groot deel direct uit het zwerfafval komt. Dit kan op grote schaal veel betekenen voor het milieu. In principe zijn alle emballageautomaten geschikt voor het innemen van blikjes en flesjes, naast de al bestaande statiegeldflessen.”


Van: De Levensmiddelenkrant      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden