Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Wethouder Utrecht tekent statiegeldmanifest bij Vroege Vogels

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Wethouder Utrecht tekent statiegeldmanifest bij Vroege Vogels

Maandag 12 december 2011 - De ‘Echte Held kiest statiegeld’-campagne begint steeds meer bekendheid te krijgen in Nederland. Gisteren werd een deel van de uitzending Vroege Vogels op Radio 1 besteed aan het Statiegeldmanifest. Mirjam de Rijk, milieuwethouder van de gemeente Utrecht, kwam het manifest ter plaatse ondertekenen.

Elke zondagochtend wordt het VARA!-programma Vroege Vogels uitgezonden vanaf landgoed Schaep en Burgh van Natuurmonumenten in ’s Graveland. Deze zondag werd het landschap opgevrolijkt door de aanwezigheid van de RE-touringcar van Stichting Ons Statiegeld: een mooi bestickerde wagen met statiegeldautomaten.
Presentator Menno Bentveld mag een aantal kleine flesjes in de automaat stoppen, waarna Robbert van Duin, voorzitter van Stichting Ons Statiegeld, uitgebreid aan het woord komt over de missie van de campagne ‘Een Echte Held kiest statiegeld’.

Mirjam de Rijk, milieuwethouder van gemeente Utrecht, is ook aanwezig in het mooie ’s Graveland en tekent van harte het uitvergrote Statiegeldmanifest. Ze vindt flesjes in het zwerfafval ten eerste gewoon een lelijk gezicht. Daarnaast is het opruimen van zwerfafval een grote kostenpost voor de gemeente Utrecht, terwijl burgers via de afvalstoffenheffing opdraaien voor deze kosten. Burgers hebben vaak niet door dat kiezen voor statiegeld ook hen geld kan besparen. Ten slotte is het via statiegeld inleveren van plastic flessen volgens de wethouder een veel betere methode dan via die grote oranje bollen overal in de stad.

Beluister hier de radiouitzending van Vroege Vogels      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden