Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - ChristenUnie voert actie in Den Haag voor statiegeld

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


ChristenUnie voert actie in Den Haag voor statiegeld

Woensdag 22 februari 2012 - Dinsdag 28 februari zal er een manifestatie worden gehouden op Het Plein in Den Haag. De ChristenUnie zal samen met 'Stichting Ons Statiegeld' en het bedrijf TOMRA aanwezig zijn op het Plein. Getoond zal worden hoeveel blikjes en flesjes per uur in ons milieu verdwijnen. We hebben de kamerleden van de commissie Infrastructuur en Milieu uitgenodigd om een manifest te tekenen.

Het is belangrijk om aandacht voor dit onderwerp te vragen omdat binnenkort staatssecretaris Atsma van Milieu hierover besluiten moet gaan nemen. Er is een sterke lobby vanuit de drankenindustrie om de statiegeldregeling helemaal af te schaffen. Dus ook de grote PET-flessen. Wij willen dit juist niet.
Het afschaffen leidt tot meer zwerfvuil en het opruimen daarvan kost veel geld. Geld dat uiteindelijk door jou en mij moet worden betaald. Al dat zwerfvuil is slecht voor het milieu (denk aan de plastic soep in de oceanen). Ook zorgt inzameling door statiegeld ervoor dat er zuinig wordt omgegaan met grondstoffen. Hergebruik is altijd beter.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tjitskekuiper@christenunie.nl / 033-4226974      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden