Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Resultaat opruimactie Leeuwarden: 8.212 flesjes van de straat

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Resultaat opruimactie Leeuwarden: 8.212 flesjes van de straat

Maandag 12 maart 2012 - “Op 10 maart zijn kleine plastic flesjes 10 cent waard” – zo luidde de kreet waarmee Leeuwarders afgelopen zaterdag zijn opgeroepen om deel te nemen aan de opruimactie van Stichting Ons Statiegeld en de Gemeente Leeuwarden.

Tientallen inwoners kwamen met tassen vol plastic flesjes naar de Lange Pijp, waar de RE-touringcar stond om ze in te nemen. In totaal kregen de inzamelaars de voor de gelegenheid geplaatste container nokvol met 8.212 plastic flesjes.

Eén duo was goed voor 2.297 flesjes, waarmee ze – met 10 eurocent per stuk – een mooie beloning hebben gekregen voor hun bijdrage aan een schoner Leeuwarden. Ook de andere inzamelaars konden met een leuk zakcentje naar huis.

De succesvolle opruimactie toont maar weer eens aan dat een kleine ‘financiële prikkel’ enorm helpt om lege drankverpakkingen retour te krijgen. Het statiegeldsysteem zorgt daarmee in al zijn eenvoud voor betere recycling en schonere straten. Een ruime meerderheid van de Nederlanders – meer dan 70% - vindt daarom dat statiegeld niet moet worden afgeschaft, maar juist uitgebreid naar kleine plastic flesjes.

“De inzamellogistiek van statiegeld is helemaal klaar om te worden uitgebreid,” vertelt Isabelle Diks, milieuwethouder in de gemeente Leeuwarden. “Er is dus niets dat ons in de weg staat om het statiegeldsysteem uit te breiden en nóg succesvoller te maken. Behalve een dralende staatssecretaris misschien.”

Klik hier om foto's van de inzamelactie te bekijken      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden