Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Orka van plastic zwerfvuil op de Groningse Vismarkt

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Orka van plastic zwerfvuil op de Groningse Vismarkt

Woensdag 11 april 2012 - Op zondag 15 april vindt in Groningen een meervoudige flashmob plaats waarbij zwerfvuil geraapt wordt. Op de VISmarkt ligt Wil de Orka, gemaakt van visnetten en metalen ringen. Het zwerfafval wordt gebruikt om de orka op te vullen. Intussen kunnen voorbijgangers onze petitie tekenen.

De met witte en zwarte (biologisch afbreekbare) vuilniszakken gevulde orka blijft een week lang op de VISmarkt liggen. Daarna wordt Wil de Orka gerecycled door de milieudienst Groningen.

In de aanloop naar 15 april wordt voor de onderbouw van het Werkman College in opdracht van Stichting Stiel een aantal gastlessen verzorgd over zwerfafval in het milieu. Hierbij wordt aan de leerlingen gevraagd om met het verzamelde zwerfafval een aantal creatieve opdrachten te maken. De resultaten van deze werkopdrachten worden op 15 april tijdens de Wil de Orka-manifestatie gepresenteerd.

Met dit gemeenschapskunstproject wordt de aandacht gevestigd op de hoeveelheid zwerfafval in onze leefomgeving en de gevolgen ervan voor het milieu. Wil de Orka wil mensen wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid hierin.

Wil de Orka is een initiatief van kunstenares Maria Koijck. Maria realiseerde eerder al Petty de Zwaan (gemaakt van petflessen) en de Kerstboom van Weesfietsen.
Kijk voor meer informatie over Wil de Orka op www.wildeorka.nl.      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden