Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Zero Plastic Week: een week lang plastics vermijden

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Zero Plastic Week: een week lang plastics vermijden

Maandag 11 juni 2012 - Een week lang geen plastic aanschaffen. Dat is de uitdaging voor de Zero Plastic Week, die deze week plaatsvindt. Stichting Ons Statiegeld moedigt het initiatief aan: het gaat momenteel de verkeerde kant op met het gebruik van plastics.

Nederland slaagt er niet in om minder plastics te gebruiken - integendeel. “We horen onrustbarende verhalen over de plastic soup, we zien de plastic flesjes langs de kant van de weg liggen. Van de afspraken die twintig jaar geleden gemaakt zijn over reductie van plastics is bar weinig terechtgekomen. Zo is de hoeveelheid plastics die gebruikt wordt om onze frisdranken en waters te verpakken, met een factor vier of vijf toegenomen," aldus Robbert van Duin, voorzitter van Recycling Netwerk.

Robbert van Duin hoopt dat de Zero Plastic Week bijdraagt aan het agenderen van oververpakking. Te lang is aangenomen beleid slecht uitgevoerd of moedwillig gefrustreerd. Van Duin noemt frisdrankflessen als voorbeeld: "Uit studies waar het bedrijfsleven bij betrokken is geweest, bleek dat hervulbare flessen betere milieuprestaties hebben dan éénmalige flessen. Na twee jaar is de hervulbare fles er toch uitgelobbyd door de industrie. Intussen wacht statiegeld hetzelfde lot, doordat de Coca Cola's van deze wereld, gesteund door VVD en CDA, op afschaffing azen."

Lees hier de analyse van Recycling Netwerk over oververpakking van producten.      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden