Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Inzamelactie plastic flesjes Leiderdorp succesvol

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Inzamelactie plastic flesjes Leiderdorp succesvol

Dinsdag 26 juni 2012 - Afgelopen vrijdag bracht Echte Held een bezoek aan Leiderdorp, waar Leo Maat als 100e milieuwethouder het Statiegeldmanifest heeft ondertekend. Ook deden vier basisscholen mee aan de inzamelactie van kleine plastic flesjes. Zij haalden samen meer dan 1.700 flesjes op.

Steeds meer milieuwethouders spreken hun steun uit voor het behoud en de uitbreiding van statiegeld op plastic flessen. Op vrijdag 22 juni had Leo Maat (GroenLinks) uit Leiderdorp de eer om als 100e milieuwethouder zijn handtekening te zetten. Hij roept ook alle inwoners van de gemeente op om de petitie ‘Een Echte Held kiest statiegeld’ te tekenen.

In samenwerking met GroenLinks Leiderdorp organiseerde SOS tevens een inzamelactie van kleine plastic flesjes door basisscholen, wat een mooie afsluiting vormde van een periode voorlichting over (zwerf)afval op de scholen. Vier scholen hebben zich opgegeven en in totaal meer dan 1.700 plastic flesjes ingeleverd bij de Retouringcar die bij winkelcentrum Santhorst geparkeerd stond. Per ingezameld flesje ontvangen de scholen 10 eurocent, die besteed wordt aan een goed doel variërend van KIKA tot een speeltoestel op het schoolplein. De winnende school ‘De Driemaster’ had maar liefst 802 plastic flesjes ingezameld en won daarmee ook de Bosatlas van het Klimaat, die wethouder Leo Maat persoonlijk kwam overhandigen aan de school.


Bekijk hier een diavoorstelling van de actie:

      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden