Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Inzamelactie voor scholen in Barendrecht

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Agenda


Inzamelactie voor scholen in Barendrecht

Vrijdag 12 oktober 2012 - Op vrijdag 12 oktober zal het Statiegeldmanifest ondertekend worden door wethouder Jeroen Gebben en bedrijven en organisaties die zijn aangesloten bij de Duurzaamheidskring Barendrecht. Daarnaast is er een inzamelactie van kleine plastic flesjes georganiseerd voor scholen, waarbij elk ingeleverd flesje 10 cent waard is!

Barendrecht voor statiegeld op plastic flessen

Vrijdag 12 oktober om 11.30 uur zal wethouder Jeroen Gebben (VVD) zijn handtekening zetten onder het Statiegeldmanifest ‘Een echte held kiest statiegeld’. Met deze actie voegt hij zijn handtekening toe aan die van meer dan honderd wethouders.

Jeroen Gebben (wethouder afval en reiniging): “Afschaffing van statiegeld heeft nadelige gevolgen voor het milieu. De kwaliteit en het percentage recycling van plastic flessen zal flink achteruit gaan. Geen enkel systeem kan tippen aan de 95% inzameling die nu bereikt wordt dankzij statiegeld.”

De ‘Echte Held’ wil het grote milieuvoordeel van statiegeld niet alleen behouden, maar ook flink uitbreiden. “Door statiegeld ook op kleine flesjes te heffen, zullen er veel meer flesjes ingeleverd en gerecycled worden. Daar komt nog bij dat we door de uitbreiding van het statiegeldsysteem verlost zijn van al die flesjes die op straat rondslingeren. Dit levert een flinke kostenbesparing op voor de gemeente Barendrecht,” aldus wethouder Gebben. Ook partners van de Duurzaamheidskring pleiten voor behoud en uitbreiding van statiegeld met kleine plastic flesjes door het tekenen van het Statiegeldmanifest.

Inzamelactie plastic flesjes door scholen

Voor scholen in Barendrecht is er een inzamelactie van kleine plastic flesjes georganiseerd. Per ingeleverd klein plastic flesje gaat tien cent naar de school. De omgeving wordt er schoner van - de flesjes liggen letterlijk voor het oprapen. Voor de kinderen is het een leuke vorm van bewustwording om flesjes te verzamelen, voor de school een leuke manier om geld in te zamelen. De kinderen kunnen vast flesjes gaan verzamelen, want de winnende school staat nog iets extra’s te wachten! Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunnen de flesjes worden ingeleverd in de statiegeldautomaten in de RE-touringcar, die aan de Binnenlandse Baan naast de centrumpost geparkeerd staat.

Statiegeld is populair

Stichting Ons Statiegeld is in het najaar van 2011 begonnen met de campagne ‘Een echte held kiest statiegeld’ in reactie op de dreigende afschaffing van het statiegeldsysteem voor plastic flessen. Met de komst van een nieuw kabinet is ook de hoop voor verbetering en uitbreiding van het statiegeldsysteem weer aan het groeien. Bent u ook voor statiegeld? Teken dan nu de petitie via www.echteheld.nl/petitie. Wethouders, organisaties en bedrijven kunnen als steuners genoemd worden op de website.      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden