Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Niet-geïnd statiegeld toch toegewezen aan de staat

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Niet-geïnd statiegeld toch toegewezen aan de staat

Donderdag 29 augustus 2013 - Niet-geïnde statiegelden behoren de overheid toe, en niet het bedrijfsleven. Dat besloot het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Connecticut onlangs.

De ervaring leert dat een klein deel van de statiegeldflessen niet wordt ingeleverd. Het statiegeld wordt dan niet uitgekeerd aan de klant en blijft bij het verkoopkanaal hangen. Als er veel flessen in omloop zijn, tikt dat aan: in Connecticut ging het om een bedrag van $ 5,8 miljoen over een periode van vier maanden.

Het bedrijfsleven meende aanspraak te mogen maken op die gratis verdiende miljoenen dollars, omdat destijds een begrotingswet nog niet van kracht was. Volgens de hoge rechters verleent dat het bedrijfsleven echter geen recht op die niet-geïnde statiegelden, dus zijn ze alsnog aan de staat toegewezen.

Bron: the ct mirror      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden