Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


SOS: Stem op Statiegeld

Maandag 10 september 2012 - Deze woensdag gaat Nederland naar de stembus. Ook voor statiegeld zijn de Tweede-Kamerverkiezingen relevant. Welke partijen zijn de Echte Helden?

Lees verder »


Australiërs in actie voor landelijk statiegeldsysteem

Dinsdag 4 september 2012 - Vorige maand vond aan de Australische kust een grote actie plaats, waar milieuliefhebbers, surfers en andere burgers zich uitspraken voor een landelijk dekkend statiegeldsysteem.

Lees verder »


Statiegeld na de verkiezingen weer springlevend?!

Maandag 2 juli 2012 - De afgelopen maand is er van veel kanten en met grote stelligheid beweerd dat het nu zeker was dat statiegeld zou worden afgeschaft. “Wishful thinking van de tegenstanders van statiegeld”, aldus Recycling Netwerk.

Lees verder »


‘Nederlanders recyclen fors minder na afschaffen statiegeld’

Vrijdag 29 juni 2012 - Meer dan één derde van de Nederlanders zegt plastic flessen bij het restafval te gooien als statiegeld wordt afgeschaft. Onder jongeren (tot 30 jaar oud) is dat zelfs 53%.

Lees verder »


Inzamelactie plastic flesjes Leiderdorp succesvol

Dinsdag 26 juni 2012 - Afgelopen vrijdag bracht Echte Held een bezoek aan Leiderdorp, waar Leo Maat als 100e milieuwethouder het Statiegeldmanifest heeft ondertekend. Ook deden vier basisscholen mee aan de inzamelactie van kleine plastic flesjes. Zij haalden samen meer dan 1.700 flesjes op.

Lees verder »


Oververpakking met plastic: dit brengt het teweeg

Donderdag 14 juni 2012 - De mensheid wordt steeds schrikbarender geconfronteerd met het overmatig gebruik van plastics. Vooral de plastic soup spreekt boekdelen. In India beoordeelden rechters dat plasticvervuiling een grotere bedreiging vormt dan een kernramp.

Lees verder »


Québec wil meer statiegeld

Woensdag 13 juni 2012 - Vanuit Canada goed nieuws. Onze bondgenoten uit de deelstaat Québec rapporteren dat het statiegeldtarief wordt verhoogd van 5 naar 10 dollarcent. Bovendien heeft de milieuminister, Pierre Arcand, duidelijk gemaakt dat er wordt gewerkt aan uitbreiding naar niet-koolzuurhoudende dranken.

Lees verder »


Zero Plastic Week: een week lang plastics vermijden

Maandag 11 juni 2012 - Een week lang geen plastic aanschaffen. Dat is de uitdaging voor de Zero Plastic Week, die deze week plaatsvindt. Stichting Ons Statiegeld moedigt het initiatief aan: het gaat momenteel de verkeerde kant op met het gebruik van plastics.

Lees verder »


Echte Held dankt VNG op het Malieveld

Vrijdag 8 juni 2012 - Op 5 en 6 juni vond op het Malieveld in Den Haag het jaarlijkse VNG-congres plaats. En het was feest, want de Vereniging van Nederlandse Gemeenten bestaat 100 jaar. Op vrijwel hetzelfde moment hebben 100 milieuwethouders het Statiegeldmanifest getekend. Echte Held ging langs om de gemeenten eens goed te bedanken.

Lees verder »


100 milieuwethouders kiezen voor statiegeld

Donderdag 31 mei 2012 - Het Statiegeldmanifest is sinds gisteren ondertekend door meer dan 100 milieuwethouders. Tijdens het 100-jarig jubileumcongres van de VNG (5 en 6 juni) zal Stichting Ons Statiegeld de ondersteunende wethouders hiervoor bedanken. Het is uniek dat zoveel wethouders met verschillende politieke achtergrond zich op deze manier sterk maken voor een milieu-onderwerp.

Lees verder »


Ga naar pagina:   <<   <    1    2    3    4    5    6    7    >   >>


© 2022 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden