Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Inzameling blikjes en flesjes zeer succesvol

Zondag 13 november 2011 - De inzamelactie ‘Geld verdienen met zwerfafval’ is een daverend succes geworden. Zaterdag vond in Apeldoorn een grootscheepse inzamelactie plaats van lege blikjes en flesjes, waarvoor 10 eurocent per stuk werd uitbetaald. De actie heeft 221.861 drankverpakkingen opgeleverd, waarmee een symbolische verdedigingsmuur van 50 meter is gebouwd tegen de afschaffing van statiegeld.

Lees verder »


Landelijk Zwerfafvalcongres: statiegeld in de spotlights

Donderdag 13 oktober 2011 - Op woensdag 12 oktober vond alweer het vijfde Landelijke Zwerfafvalcongres plaats in Nieuwegein. Verschillende onderwerpen stonden op het programma, maar bij binnenkomst werden de bezoekers meteen met de neus op de feiten gedrukt: er bevinden zich nog veel te veel plastic flesjes in het zwerfafval…

Lees verder »


School neemt statiegeldautomaat in gebruik tegen zwerfvuil

Maandag 3 oktober 2011 - Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer heeft een primeur als eerste Nederlandse school met een statiegeldautomaat waar leerlingen blikjes en flesjes in kwijt kunnen.

Lees verder »


Coop volgt Jumbo met statiegeld op flesjes en blikjes

Maandag 19 september 2011 - De Coop-supermarkt in Vledder geeft in navolging van de Eerbeekse Jumbo statiegeld op blikjes en PET-flesjes. Klanten ontvangen voor elk ingeleverd blikje of flesje een milieubonus van vijf cent, die te besteden is in de winkel. Update: Ook Plus heeft binnenkort een filiaal waar klanten een vergoeding krijgen voor deze drankverpakkingen.

Lees verder »


Gemeenten: statiegeld afschaffen niet aan de orde

Maandag 12 september 2011 - De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) is verbaasd over de uitspraken van staatssecretaris Atsma dat statiegeld op grote PET-flessen mogelijk kan worden afgeschaft. De discussie over statiegeld is onderdeel van de onderhandelingen tussen gemeenten en bedrijfsleven over de gescheiden inzameling van plastic na 2012. De onderhandelingen zijn echter nog niet gestart, waardoor de VNG de uitspraken voorbarig vindt.

Lees verder »


Jumbo wint duurzaamheidsprijs met statiegeld

Woensdag 7 september 2011 - Het initiatief van de Jumbo-supermarkt in Eerbeek om zwerfafval in de omgeving te bestrijden door statiegeld te geven op blikjes en kleine plastic flesjes, heeft de derde prijs gewonnen op Duurzame Dinsdag, dat gisteren op het Binnenhof plaatsvond.

Lees verder »


Persbericht: ECHTE HELD vraagt om steun voor statiegeld

Woensdag 7 september 2011 - “Een echte held kiest statiegeld”. Onder deze slogan start deze maand in heel Nederland een campagne om afschaffing van statiegeld te voorkomen.
De campagne is een reactie op plannen om het statiegeldsysteem voor grote plastic flessen af te schaffen. Begin deze week werd bij de opening van een sorteerfabriek voor plastic verpakkingsafval een nieuwe stap gezet op de weg naar afschaffing van statiegeld. De staatssecretaris van milieu omschreef afschaffing van statiegeld als een ‘beloning voor het verpakkende bedrijfsleven’ wanneer kunststofinzameling door Plastic Hero voor voldoende recycling zorgt.

Lees verder »


Spaanse Senaat stemt in met statiegeld, industrie steigert

Woensdag 6 juli 2011 - Spaanse retailers, voedselproducenten en -distributeurs, en Ecoembes, de Spaanse variant van Nedvang, zijn op de kast gejaagd door de Spaanse Senaat. Deze stemde op 22 juni in met de Wet op de afval en vervuilde bodems, waarin een uitgebreid statiegeldsysteem is opgenomen.

Lees verder »


Motie statiegeld en verpakkingsafval met 94% aangenomen

Woensdag 8 juni 2011 - De portefeuillehouders Milieu van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek hebben op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een motie ingediend met betrekking tot statiegeld en vergoedingen voor verpakkingsafval. In de motie wordt aangedrongen op 'het uitbreiden van het bestaande, goed functionerende statiegeldsysteem'. De motie is met ruim 94% van stemmen aangenomen.

Lees verder »


Eerbeekse supermarkt geeft 'statiegeld' voor leeg blikje of flesje

Woensdag 1 juni 2011 - De nieuwe Jumbo-supermarkt in Eerbeek gaat in de maand juni 'statiegeld' geven voor lege blikjes of PET-flesjes. Klanten krijgen een zogenoemde milieubonus van vijf cent per verpakking die zij inleveren - terwijl daar geen statiegeld voor was betaald. Het betreft een proef van een maand.
Update: De actie van Jumbo is een groot succes: nog even en het 50.000e blikje of flesje wordt ingeleverd! De actie wordt vanwege het succes verlengd.

Lees verder »


Ga naar pagina:   <<   <    1    2    3    4    5    6    7    >   >>


© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden