Een echte held kiest statiegeld. Teken de petitie!

Echte Held in het land met de RE-touringcar

12 oktober: Echte Held in Barendrecht

Vrijdag 12 oktober brengt Echte Held een bezoek met de RE-touringcar aan de gemeente Barendrecht, waar milieuwethouder Jeroen Gebben (VVD) zijn handtekening zal zetten onder het Statiegeldmanifest. Voor scholen is er een inzamelactie van kleine plastic flesjes georganiseerd.

Duurzaamheidskring Barendrecht tekent Statiegeldmanifest

Het Statiegeldmanifest ‘Een Echte Held kiest statiegeld’ is al ondertekend door vele milieuwethouders, milieuhoogleraren, bedrijven en natuur- en milieuorganisaties. Hiermee verzetten zij zich tegen de dreigende afschaffing van statiegeld en spreken ze zich uit voor uitbreiding.

Vrijdag 12 oktober zullen leden van de Duurzaamheidskring Barendrecht zich aansluiten bij de pro-statiegeld organisaties. Het ondertekenmoment vindt plaats om 11.30 uur in het gemeentehuis van Barendrecht.

Inzamelactie plastic flesjes voor scholen

Vrijdag 12 oktober organiseren de gemeente Barendrecht samen met S.O.S. een inzamelactie van kleine plastic drankflesjes voor scholen. Per ingeleverd flesje gaat 10 cent naar het goede doel waar de scholen voor aan het sparen zijn. De kinderen kunnen vast flesjes gaan verzamelen, want de winnende school staat nog iets extra’s te wachten!

Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen de flesjes worden ingeleverd in de statiegeldautomaten in de RE-touringcar, die voor het gemeentehuis geparkeerd zal staan (zie klikbare kaart hieronder).

In samenwerking met

download de poster