Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Statiegeldactie voor goede doel 4Mijl

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Agenda


Statiegeldactie voor goede doel 4Mijl

Zondag 14 oktober 2012 - Op zondag 14 oktober doen 20.000 mensen mee aan de 4Mijl van Groningen. De gemeente doet daar een inzamelactie en geeft voor elk ingezameld flesje energy-drank 10 cent aan het goede doel van de 4Mijl, de Prins Johan Friso Mytylschool in Haren. De gemeente vraagt hiermee aandacht voor statiegeld op plastic flessen en wil met het uitdelen van duurzame drinkflessen van Dopper aan vooral kinderen en jeugd de afvalberg van kleine lege flesjes te lijf gaan. In deze actie combineert de gemeente: statiegeld, minder afval, drinken van kraanwater, duurzame waterfles en geld voor het goede doel.

Steun voor statiegeld op plastic flesjes

Steeds meer mensen steunen het behoud en de uitbreiding van statiegeld op plastic flessen. Namens de gemeente Groningen tekende milieuwethouder Jannie Visscher de Echte Held-petitie voor het behoud en uitbreiding van statiegeld op plastic flessen, net als 100 andere wethouders in het land. Dit leidt namelijk tot minder zwerfafval, tot veel recycling met energiebesparing en tot reductie van CO2-uitstoot. Bovendien is het de moeite waard om zorgvuldig om te gaan met waardevolle grondstoffen.

Dopper doneert

De landelijke stichting Echte Held komt speciaal voor deze actie naar Groningen met de Retouringcar en een campagneteam. Leverancier Dopper steunt ook het goede doel van de 4Mijl, voor elke Dopper die mensen bestellen via www.dopper.com/4mijl doneert Dopper € 2,50 aan de Mytylschool. Dit zijn Doppers met de opdruk MINDER AFVAL, DANKZIJ MIJ.

Bij de 4Mijl is het Waterbedrijf aanwezig op de Westerhaven met een watertappunt. Doppers en eigen waterflesjes kunnen daar gelijk weer gevuld worden met gezond water uit de kraan.

Afval wordt kunst

Alle ingezamelde plastic drinkflesjes worden niet weggegooid maar gaan naar de Groningse kunsternares Maria Koijck die er een kunstwerk van gaat maken. Zij werd bekend met community-art projecten als Petty de Petflessenzwaan, de Kerstboom van fietswrakken en - last but not least - Wil de Orka, die eerder al actie voerde voor statiegeld.

      Deel dit op  

© 2021 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden