Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Duizenden theaters en cafés “in de ban van statiegeld”

Vrijdag 25 mei 2012 - Een Canadese parodie op de filmtrilogie Lord of the Rings maakt in Nederland furore onder de naam “In de Ban van Statiegeld”.

Lees verder »


Gezamenlijke ondertekening wethouders Midden Nederland

Woensdag 18 april 2012 - Wethouders Reusch (Nieuwegein), Witte (Soest) en Leenders (Zeist) ondertekenen het Statiegeldmanifest, dat pleit voor behoud en uitbreiding van statiegeld op plastic flessen. Samen vormen de wethouders het bestuur van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

Lees verder »


Informatie over afschaffing statiegeld rammelt; Tweede Kamer voor het blok gezet

Donderdag 12 april 2012 - Het Tweede Kamer-debat over de afschaffing van het statiegeld op grote plastic flessen moet het vanavond doen met gebrekkige informatie. Twee weken geleden bleken er grote twijfels te bestaan vanwege de kosten en de te verwachten milieugevolgen. Aanvullende informatie kwam echter pas twee dagen geleden beschikbaar en voldoet geenszins aan de eisen die door de Kamer zijn gesteld.

Lees verder »


Orka van plastic zwerfvuil op de Groningse Vismarkt

Woensdag 11 april 2012 - Op zondag 15 april vindt in Groningen een meervoudige flashmob plaats waarbij zwerfvuil geraapt wordt. Op de VISmarkt ligt Wil de Orka, gemaakt van visnetten en metalen ringen. Het zwerfafval wordt gebruikt om de orka op te vullen. Intussen kunnen voorbijgangers onze petitie tekenen.

Lees verder »


'50 Manieren om de aarde door te geven'

Woensdag 4 april 2012 - In 2012 bestaat het WNF 50 jaar - 50 jaar waarin al veel is bereikt voor de natuur. Natuurbescherming is nu echter harder nodig dan ooit. Om een leefbare toekomst te waarborgen voor mens en natuur, presenteert het WNF voor dit jubileum 50 manieren om de aarde door te geven.

Lees verder »


'Kostenplaatje afschaffing statiegeld deugt niet'

Maandag 26 maart 2012 - Werkgeversorganisatie VNO-NCW en staatssecretaris Atsma bedienen zich van een groot aantal onjuiste gegevens en aannames in hun pleidooi voor afschaffing van statiegeld.

Lees verder »


Afschaffen statiegeld wordt erg kostbaar

Dinsdag 20 maart 2012 - Wanneer het statiegeldsysteem wordt afgeschaft, moeten er jaarlijks 650 miljoen plastic flessen als afval worden ingezameld. Dit zal de kosten voor het inzamelen afval omhoog jagen - zowel in absolute termen als per ton afval.

Lees verder »


Resultaat opruimactie Leeuwarden: 8.212 flesjes van de straat

Maandag 12 maart 2012 - “Op 10 maart zijn kleine plastic flesjes 10 cent waard” – zo luidde de kreet waarmee Leeuwarders afgelopen zaterdag zijn opgeroepen om deel te nemen aan de opruimactie van Stichting Ons Statiegeld en de Gemeente Leeuwarden.

Lees verder »


ChristenUnie voert actie in Den Haag voor statiegeld

Woensdag 22 februari 2012 - Dinsdag 28 februari zal er een manifestatie worden gehouden op Het Plein in Den Haag. De ChristenUnie zal samen met 'Stichting Ons Statiegeld' en het bedrijf TOMRA aanwezig zijn op het Plein. Getoond zal worden hoeveel blikjes en flesjes per uur in ons milieu verdwijnen. We hebben de kamerleden van de commissie Infrastructuur en Milieu uitgenodigd om een manifest te tekenen.

Lees verder »


Supermarktfront tegen statiegeld gebroken

Donderdag 16 februari 2012 - Statiegeld is niet langer de lastige kostenpost die alle supermarkten zo snel mogelijk willen afschaffen. Niet alleen willen de meeste burgers statiegeld behouden en uitbreiden. Ook sommige supermarkten zien belangrijke voordelen in het handhaven of zelfs uitbreiden van statiegeld op plastic flessen.

Lees verder »


Ga naar pagina:   <<   <    1    2    3    4    5    6    7    >   >>


© 2024 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden