Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Persbericht: Regio Noord-Veluwe wil ook statiegeld op kleine flesjes en drankblikjes

Woensdag 15 februari 2012 - De Regio Noord-Veluwe verzet zich tegen de dreigende afschaffing van statiegeld op grote PET-flessen en steunt de campagne ‘Een Echte Held kiest Statiegeld’ van de Stichting Ons Statiegeld. De milieuwethouders van de regiogemeenten onderstrepen dit en tekenden het Statiegeldmanifest. Hiermee pleiten zij voor het behoud van statiegeld op grote plastic flessen én voor de uitbreiding van het systeem met kleine plastic flesjes en drankblikjes.

Lees verder »


Statiegeld brengt half miljoen flessen en blikjes binnen

Donderdag 19 januari 2012 - De Jumbo in Eerbeek vierde dinsdag feest, omdat er sinds de opening in juni een half miljoen lege blikjes en kleine plastic flesjes zijn ingenomen. De grootste inzamelaar van de drankverpakkingen, Jan Weijenberg uit Voorst, is extra beloond voor zijn bijdrage met twee cheques van vijfhonderd euro.

Lees verder »


Afvalkoepel NVRD neemt stelling vóór statiegeld

Zondag 8 januari 2012 - De NVRD, vertegenwoordiger van gemeentelijke afvalbedrijven, heeft met een viertal 'position papers' stelling genomen in de aanloop naar de nieuwe Raamovereenkomst Verpakkingen. In het position paper over statiegeld maakt de NVRD duidelijk dat inzameling door Plastic Heroes nooit het statiegeld overbodig kan maken.

Lees verder »


Tweede deelstaat Australië voert statiegeld in na strijd met Coca Cola

Dinsdag 3 januari 2012 - Northern Territory, een Australische deelstaat, volgt Southern Australia op door 10 cent statiegeld op flesjes en blikjes in te voeren. Coca Cola verzet zich al jaren tegen dit plan, en heeft aangegeven naar de rechter te stappen om de wetgeving weer van tafel te krijgen.

Lees verder »


Wethouder De Wit (Leiden): statiegeld ook op kleine plastic flesjes!

Donderdag 22 december 2011 - Aanstaande vrijdag (23 december) ondertekent Frank de Wit, milieuwethouder van de gemeente Leiden, het Statiegeldmanifest voor uitbreiding van het statiegeldsysteem. Terwijl Nederlanders hun petflessen opsparen om het statiegeld aan de actie van 3FM Serious Request te doneren, dreigt vanuit het bedrijfsleven afschaffing van het inzamelsysteem. Frank de Wit, wethouder in de gemeente waar Serious Request haar achtste editie houdt, sluit zich aan bij het tegengeluid van de Echte Held-campagne.

Lees verder »


Het rode zusje van de RE-touringcar

Maandag 19 december 2011 - Gisteren is de achtste editie van Serious Request begonnen. Coca Cola zamelt statiegeld in voor deze populaire kerstactie en zet daarvoor een prachtmiddel in. Het is de CC-touringcar, het rode zusje van de RE-touringcar!

Lees verder »


Wethouder Utrecht tekent statiegeldmanifest bij Vroege Vogels

Maandag 12 december 2011 - De ‘Echte Held kiest statiegeld’-campagne begint steeds meer bekendheid te krijgen in Nederland. Gisteren werd een deel van de uitzending Vroege Vogels op Radio 1 besteed aan het Statiegeldmanifest. Mirjam de Rijk, milieuwethouder van de gemeente Utrecht, kwam het manifest ter plaatse ondertekenen.

Lees verder »


Groningen, Leeuwarden en Delfzijl tekenen statiegeldmanifest

Zaterdag 3 december 2011 - Vrijdag 2 december hebben de milieuwethouders van Groningen, Leeuwarden en Delfzijl hun handtekening gezet onder het Statiegeldmanifest. Ook spraken zij uit zich actief in te zetten voor behoud en uitbreiding van statiegeld op plastic flessen. De RE-touringcar, een flitsende statiegeldtrailer met innameautomaten voor plastic flesjes, stond centraal tijdens de tour langs de drie gemeenten.

Lees verder »


Persbericht: Statiegeld op kleine flesjes, laaghangend fruit in de strijd tegen de Plastic Soep

Woensdag 30 november 2011 - Charles Moore, de ontdekker van de Plastic Soep, heeft deze woensdagochtend symbolisch een plastic flesje in een statiegeldautomaat gegooid. Een badkuip met plastic flesjes staat symbool voor het ‘continent’ van plastic afval die congresgangers kunnen opruimen door de flesjes in de automaat te stoppen. Opgeruimd staat netjes!

Lees verder »


Persbericht: Amsterdam, Weesp en Amstelveen tekenen statiegeldmanifest

Maandag 21 november 2011 - Het statiegeldsysteem voor plastic flessen dreigt te worden afgeschaft. Maar niet als het aan de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Weesp ligt. De milieuwethouders van deze gemeenten ondertekenen het Statiegeldmanifest onder het motto ‘Een Echte Held kiest Statiegeld’.

Lees verder »


Ga naar pagina:   <<   <    1    2    3    4    5    6    7    >   >>


© 2023 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden