Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Statiegeld staat weer stevig in Australië

Vrijdag 30 augustus 2013 - Northern Territory, één van de acht staten van Australië, heeft zijn statiegeldsysteem terug. Dit voorjaar won de frisdrankindustrie een juridische procedure waardoor de 10 cent statiegeld in strijd werden verklaard met de vrijhandel. Die blokkade is nu in hoger beroep omver geworpen. Daarmee is Northern Territory de tweede staat waar statiegeld stevig voet aan de grond heeft.

Lees verder »


Niet-geïnd statiegeld toch toegewezen aan de staat

Donderdag 29 augustus 2013 - Niet-geïnde statiegelden behoren de overheid toe, en niet het bedrijfsleven. Dat besloot het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Connecticut onlangs.

Lees verder »


De Europese Commissie wil meer statiegeldsystemen

Maandag 6 mei 2013 - Bij de evaluatie van het afvalmanagement in de Europese lidstaten kwam de Europese Commissie tot een zeer opmerkelijke conclusie: er zouden meer statiegeldsystemen moeten zijn! De 10 slechtst presterende lidstaten op het gebied van gemeentelijke afvalverwerking kregen een ‘roadmap’ van de Commissie.

Lees verder »


Catalonië op weg naar statiegeld

Maandag 6 mei 2013 - Statiegeld blijft in Spanje een hot item dat niet alleen leidt tot confrontaties tussen regering en parlement, maar ook tussen de regering en de regio’s. Daarbij heeft de regio Catalonië zojuist de eerste stappen gezet op weg naar statiegeld op zowel grote als kleine drankverpakkingen. Tegen die achtergrond is maandag 15 april een pilot gestart in de gemeente Cadaqués, beroemd als woonplaats van Salvador Dali en handig gelegen op een schiereiland.

Lees verder »


Felle strijd om statiegeld tussen Coca Cola en Australische overheid

Donderdag 28 maart 2013 - In de Australische staat Northern Territory werd vorig jaar statiegeld op flesjes en blikjes ingevoerd. De sterke lobby van Coca Cola om dit tegen te houden had gefaald en een rechtszaak was de volgende stap van een aantal grote drankproducenten, onder leiding van Coca Cola.

Lees verder »


Krijgt Brussel meer statiegeld ?

Dinsdag 26 maart 2013 - Volgens Europese doelstelling moet tegen 2020 de helft van het afval gesorteerd worden. Maar in Brussel zelf wordt nu nog slechts 25 procent gescheiden aangeleverd. De invoering van statiegeld op blik- en drankverpakkingen zou een grote stap in de goede richting zijn voor het Gewest. Het parlement zoekt uit of het retoursysteem haalbaar is.

Lees verder »


Retail New York profiteert van uitbreiding statiegeldsysteem

Dinsdag 26 maart 2013 - De recente uitbreiding van het New Yorkse statiegeldsysteem heeft een positieve impact gehad op de retailers en terugnamelocaties in de staat. De New York Public Interest Research Group (NYPIRG) publiceerde onlangs twee onderzoeken die dat uitwijzen.

Lees verder »


Statiegeld, ja/nee? Gemeenten aan zet

Woensdag 28 november 2012 - U raakte waarschijnlijk in de war van de berichtgeving rondom statiegeld, vorige week. De Tweede Kamer zou dan weer wel, dan weer niet statiegeld willen behouden. In feite is het woord nu eerst aan de Nederlandse gemeenten.

Lees verder »


Fotoserie: Echte Held bij 4Mijl te Groningen

Donderdag 18 oktober 2012 - De RE-touringcar van Stichting Ons Statiegeld was te gast bij de 4Mijl, het jaarlijkse hardloopevenement van Groningen stad. Duizenden renners konden hun lege frisdrankflesje bij ons inruilen tegen een duurzame Dopper-fles. Bekijk hier de foto's.

Lees verder »


Persbericht: 18.896 flesjes ingezameld bij succesvolle inzamelactie Barendrecht

Vrijdag 12 oktober 2012 - Statiegeld: niet afschaffen, maar uitbreiden! Dat dit motto van Stichting Ons Statiegeld in Barendrecht van harte ondersteund wordt, bleek op vrijdag 12 oktober.

Lees verder »


Ga naar pagina:   <<   <    1    2    3    4    5    6    7    >   >>


© 2024 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden